05SFO Skolefritidsordning

12 OSFO BILD 1

The new SFO building is located in the pine forest between Ormåsen school and the nature kindergarten. Through a architectural principle, the project wants to highlight the properties of the plot and create spatial sequences beyond what is expected. We have wanted to create a clear and practical SFO with connection to the nature. The principle consists of a glulam construction that can adapt to the plot's topography and program function. The building stands on columns, to limit interference with nature. The principle also provides great flexibility and possibilities in the facade so that openings can be placed where needed.

  • Year: 2014
  • Type: Civic
  • Location: Ormåsen
  • Category: Invited competition
  • Client: Øver Eiker kommune
  • Team: Sindre Grønli, SWECO
12 OSFO BILD 2
12 OSFO MODELL 2